WebSeminaria to techniczne spotkania-seminaria odbywające się online w czasie rzeczywistym. Biorą w nich udział eksperci w dziedzinie barwników i środków pomocniczych . Korzyścią tego programu jest możliwość odbycia fachowych konsultacji przez wielu specjalistów z całego świata, dzięki Internetowi - bez konieczności opuszczania swego stanowiska pracy.

Aby wziąć udział w seminarium wystarczy posiadać dostęp do Internetu i niezależną linię telefoniczną. Należy dokonać rejestracji (Sign-up) wybierając spotkanie, w którym chcemy wziąć udział oraz oczekiwać potwierdzenia. Ze względu na globalny charakter seminaria odbywają się w języku angielskim.

Najbliższe seminarium odbędzie się 15 lipca 2005 o godz. 10.30 (czasu Warszawskiego).
Temat seminarium oraz prowadzący:

Colorants for Food Packaging: Meeting the Regulations
Dr.S.G.Lawrence, Head of Global Product Safety and Regulatory Affairs for the Segment Coating Effects, and Chairman of the ETAD Pigments Operating Committee since 2004, will provide you with a deep insight into the international food contact regulations.

WebSeminar length: 60 min
Date : Wednesday, June 15, 2005
London Time: 09:30 AM
Bombay, Calcutta, New Delhi Time: 02:00 PM
Beijing, Hong Kong, Singapore Time: 04:30 PM
Presenter: Simon Lawrence (Ciba Specialty Chemicals Colorants)



Zgłoszenie udziału w seminarium
Źródło: ''