Szwedzka firma iFoodbag opracowała nowe opakowania dla produktów mrożonych i chłodzonych, które będą produkowane w Polsce. Innowacyjne worki zrewolucjonizują e-handel spożywczy.

iFoodbag produkowane w Polsce

iFoodbag to innowacyjne worki, które regulują temperaturę. Opakowanie może chronić przed zmianami temperatury produkt wymagający chłodzenia lub mrożenia nawet do 24 godzin. To może zrewolucjonizować dostawy mrożonek, mięsa, nabiału i wielu innych produktów, wymagających konkretnych temperatur w sklepach internetowych.  Obecnie worki testowane są w szerdzkim sklepie internetowym Mat.se oraz w sieci supermarketów Coop i ICA. Inne kraje, poza Szewcją, również zgłosiły zainteresowanie innowacją wśród firm spożywczych i handlowych. Rozwój i dostępność worków iFoodbag zależne są w dużym stopniu od polskiego rynku. Firma iFoodbag podpisała umowę partnerską z Mondi, która zbudowała specjalną linię do produkcji tego typu opakowań. Produkcja odbędzie się w zakładzie Mondi w Polsce. W planach sprzedażowych na rok 2016 jest obecnie 20 mln tych opakowań.

Dowiedz się więcej o firmie