Data rozpoczęcia
2017-10-11
Data zakończenia
2017-10-11
Miejsce
Warszawa

Organizatorzy IFS Office Central & Eastern Europe, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, międzynarodowa organizacja logistyczna CSCMP oraz Biuro Promocji Jakości serdecznie zapraszają na IV edycję Kongresu Bezpieczeństwa Żywności „Jakość i bezpieczeństwo żywności oraz wykorzystanie innowacyjnych rozwiązań źródłem sukcesu w biznesie.” Kongres odbędzie się 11 października 2017 roku w Centrum Konferencyjnym Polin w Muzeum Historii Żydów Polskich w Warszawie. Wydarzenie stanowi platformę wymiany wiedzy i doświadczeń w zakresie bezpieczeństwa żywności, nowych technologii, dostępu do rynku, bezpieczeństwa biznesu oraz globalnej logistyki.

IV Kongres Bezpieczeństwa Żywności 2017

Uczestnikami Kongresu Bezpieczeństwa Żywności będą m.in. przedstawiciele prasy fachowej, przedstawiciele producentów produktów spożywczych, sieci handlowych, firm handlowych i logistycznych.

Eksperci biorący udział w Kongresie Bezpieczeństwa Żywności będą mieli okazję porozmawiać m.in. na tematy związane z najnowszymi regulacjami prawnymi oraz aktualnym stanem reorganizacji urzędowej kontroli żywności w Polsce; rolą nowoczesnej logistyki w łańcuchu dostaw, szczególnie świeżej żywności na dalekie rynki; wykrywalnością zafałszowań żywności; szansą i zagrożeniami związanymi z umową CETA; unikalnymi innowacyjnymi rozwiązaniami w produkcji pomidorów pod osłonami; doborem opakowań w zależności od produktów i warunków transportu; produkcją świeżych owoców i warzyw spełniających wymogi odbiorców na rynkach światowych. 

 

Zaproszenie oraz program Kongresu do pobrania TUTAJ

 

W ramach wydarzeń towarzyszących Kongresowi w Foyer Centrum Konferencyjnego odbędzie się wystawa innowacyjnych technologii, produktów, opakowań i rozwiązań logistycznych. Celem wystawy jest zapoznanie uczestników Kongresu z osiągnięciami poszczególnych wystawców.

Partnerami merytorycznymi debat są m.in. organizacje: Polska Federacja Producentów Żywności, Polska Organizacja Handlu i Dystrybucji, Związek Sadowników RP, Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków KUPS, Agencja Rynku Rolnego, Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego, Krajowa Rada Drobiarstwa, Agencja Rozwoju Mazowsza S.A, Polska Izba Opakowań, Polsko-Chińska Izba Gospodarcza, Krajowa Izba Gospoidarcza Przemysłu Spożywczego i Opakowań, Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego, Rada Rozwoju Handlu Hongkongu (HKTDC).

Portal opakowania.com.pl dołączył w tegorocznej edycji do grona partnerów medialnych Kongresu Bezpieczeństwa Żywności. Tym samym zapraszamy Państwa do udziału w wydarzeniu, które odbędzie się w Warszawie 11 października 2017 r. pod hasłem „Jakość i bezpieczeństwo żywności oraz wykorzystanie innowacyjnych rozwiązań źródłem sukcesu w biznesie".

 

Aby wziąć udział w wydarzeniu należy dokonać REJESTRACJI

Aby zostać wystawcą należy wypełnić FORMULARZ

 

Więcej informacji na temat kongresu i wystawy udziela:

Aleksandra Tokarz 
IFS Central & Eastern Europe Office 
ul. Serwituty 25, 02-233 Warszawa
tel. 722 222 928 
e-mail: ifs-poland@ifs-certification.com



Dowiedz się więcej