Najszersza gama worków termokurczliwych Cryovac®o najlepszych parametrach dostępnych dzisiaj na rynku spełnia potrzeby niemal każdego rodzaju produktu.

Cryovac® BB9051: Worek o bardzo wysokiej odporności na uszkodzenia mechaniczne

Worek Cryovac® BB9051 został zaprojektowany specjalnie do pakowania ciężkich kawałków twardych serów i przetworów mięsnych. Dzięki jego właściwościom przetwórcy mogą uzyskać bardziej zwarte opakowania i mniejszy wpółczynnik wycieków.

Cryovac® BB9051 to termokurczliwy, wielowarstwowy, koekstrudowany worek o właściwościach barierowych, o bardzo wysokiej odporności na uszkodzenia mechaniczne. Jest przeznaczony do pakowania łatwo psujących się produktów spożywczych. W przypadku bardzo wymagających zastosowań, cechuje się większą odpornością na uszkodzenia mechaniczne i przebicie w porównaniu z workiem Cryovac® BB9050. Dzięki doskonałym parametrom zgrzewania tworzy bardziej zwarte opakowanie.

Wyróżnia się korzystnym wyglądem, gdyż po obkurczaniu zachowuje połysk i przejrzystość. Worek ten posiada też dobre właściwości optyczne, a po obkurczeniu ściśle przylega do produktu. Razem z workiem Cryovac® BB9050, nowy worek Cryovac® tworzy doskonałą ofertę produktów odpornych na uszkodzenia, które pomogą producentom żywności i detalistom rozwiązać ich problemy opakowaniowe.

Cryovac® BN3050 do pakowania produktów głęboko zamrożonych

Nowy, wielowarstwowy, koekstrudowany worek termokurczliwy Cryovac® BN3050 o właściwościach umożliwiających zgrzewanie w niskich temperaturach, jest przeznaczony specjalnie do pakowania mrożonego mięsa, drobiu i dziczyzny. Został wykonany z materiałów nowej generacji o niskich właściwościach barierowowych, dzięki czemu oferuje producentom żywności lepsze parametry.

Nowy worek zastępuje worek Cryovac® BN200 i w porównaniu z nim wykonany jest z cieńszego materiału (48 mikronów w porównaniu z 60), generuje mniej odpadów, zapewnia lepszy ogólny wygląd opakowania, szczególnie przy niskich temperaturach zgrzewania, ma lepsze parametry zgrzewania przez pomarszczenia i zakładki, taką samą odporność na uszkodzenia mechaniczne i właściwości klipsowania jak jego poprzednik, a jednocześnie zapewnia doskonałe parametry nadruku.

Ponadto, worek ten tworzy bardzo przejrzyste opakowanie z połyskiem o lepszym wyglądzie handlowym. Inne zalety obejmują wysoką barierę na wilgoć i odporność na uszkodzenia mechanicze nawet w bardzo niskich temperaturach.

Cryovac® to zarejestrowany znak handlowy firmy Cryovac Inc., należącej do Sealed Air Corporation. Cryovac Packaging oraz Cryovac Food Solutions, działy należące do firmy Sealed Air, są światowym liderem w dziedzinie innowacyjnych materiałów, systemów i urządzeń do pakowania żywności. W 2006 roku w światowym rankingu Fortune 1,000 firma Sealed Air została uznana przez liderów przemysłu za Najlepszą Firmę Produkującą Opakowania.

Firma Sealed Air Cryovac zatrudnia w regionie EMEA (Europa, Bliski Wschód i Afryka) ponad 3,000 pracowników. Zakłady produkcyjne firmy Sealed Air Cryovac zlokalizowane są we Francji (Arc-en-Barrois i Epernon), Niemczech (Norderstedt), Wielkiej Brytanii (St. Neots i Poole), we Włoszech (Passirana di Rho), w Hiszpanii (Buñol), Rosji (Wołgograd), Polsce (Ożarów Mazowiecki), na Węgrzech (Újhartyán), w Republice Południowej Afryki (Spartan) oraz w Botswanie (Lobatse). We Włoszech znajduje się Centrum Obsługi Klientów EMEA, natomiast w Szwajcarii w Root mieści się Techniczne Centrum Maszyn Pakujących EMEA. Sealed Air Cryovac posiada także pod Paryżem Centrum Techniczno-Wystawiennicze Packforum®.

Dążąc do zapewnienia najwydajniejszych plastikowych opakowań do żywności, Sealed Air kieruje szczególną uwagę na ochronę środowiska naturalnego. Firma aktywnie dąży do minimalizacji zużycia surowców i materiałów do produkcji opakowań poprzez recykling lub powtórne wykorzystanie odpadów przemysłowych oraz odzyskiwanie energii poprzez właściwe spalanie.

Aby dowiedzieć się więcej o firmie Sealed Air Cryovac, zapraszamy na stronę www.sealedair-emea.com
Źródło: ''