System pakowania próżniowego Cryovac Darfresh® z efektem “skin” firmy Sealed Air pozwala uzyskać wyższą wydajność pakowania w systemie Case-Ready oraz gotowe produkty o najwyższej jakości i długim okresie trwałości, niezwykle istotnym w handlu detalicznym.

Opakowania próżniowe z efektem

System pakowania próżniowego Cryovac Darfresh® z efektem “skin” firmy Sealed Air pozwala uzyskać wyższą wydajność pakowania w systemie Case-Ready oraz gotowe produkty o najwyższej jakości i długim okresie trwałości, niezwykle istotnym w handlu detalicznym. Opakowanie jest bezpieczne i szczelne, dzięki czemu gotowy produkt dociera do konsumenta w doskonałym stanie – bez względu na odległość zakładu mięsnego od końcowego odbiorcy, a ponadto jest higieniczne i odporne na wycieki, co umożliwia pionową ekspozycję produktu w sklepie.

Folia w takim opakowaniu ściśle przylega do np. mięsa niczym “druga skóra”, dopasowując się dokładnie do jego kształtu co sprawia, że ma ono wyjątkowo atrakcyjny wygląd przyciągający uwagę konsumentów. Ponadto, technologia ta umożliwia dojrzewanie świeżego mięsa w opakowaniu, co korzystnie wpływa na jego kruchość i walory smakowe. Natomiast liczne opcje nadruku i komunikowania marki producenta tworzą jeszcze więcej możliwości wyróżnienia oferty handlowej.

Poniżej przedstawiono formowanie sztywnych i elastycznych laminatów barierowych na maszynie rolowej. Schemat przedstawia zgrzewanie elastycznych laminatów barierowych metodą próżniową z folią górną z efektem tzw. "drugiej skóry":



Źródło: www.sealedair-emea.com
Źródło: ''