W dniu 6 czerwca na terenie Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie odbyło się seminarium i warsztaty pt: „Mrożenie, pakowanie, kontrola procesów - innowacyjne technologie dla przemysłu spożywczego” przygotowane przez UWM, Witt Polska, Ulma Packaging Polska, Schur Flexibles oraz Linde Gaz Polska.

Seminarium było okazją do zapoznania się z bogatą oraz innowacyjną ofertą w branży rozwiązań do pakowania w przemyśle spożywczym. Uczestnicy mieli możliwość wysłuchania szeregu referatów oraz obejrzenia wielu prezentacji branżowych, nowoczesnych rozwiązań stosowanych w przemyśle spożywczym. Po skończonym sympozjum na uczestników czekała część artystyczna połączona z poczęstunkiem. Korzystając z pięknej pogody, goście i organizatorzy zasiedli do stołów, a występ zespołu „Shantaż” nad wodami jeziora Kortowskiego podkreślał urok kampusu uniwersyteckiego jako miejsca nauki, pracy i wypoczynku.

 

III Sympozjum - Mrożenie, pakowanie, kontrola procesów - innowacyjne technologie dla przemysłu spożywczego

III Sympozjum - Mrożenie, pakowanie, kontrola procesów - innowacyjne technologie dla przemysłu spożywczego

III Sympozjum - Mrożenie, pakowanie, kontrola procesów - innowacyjne technologie dla przemysłu spożywczego

III Sympozjum - Mrożenie, pakowanie, kontrola procesów - innowacyjne technologie dla przemysłu spożywczego

 

Źródło: ULMA Packaging Polska