17 i 18 czerwca 2009 r. w Krakowie odbyła się pierwsza edycja targów easyFairs® FOOD-to-GO. Był to debiut w Polsce imprezy targowej dedykowanej dynamicznie rozwijającemu się sektorowi małej gastronomii i systemów „jedzenia na wynos”.

Krótkie, efektywne targi, które w tej branży do tej pory najlepiej sprawdzały się w Skandynawii, odniosły sukces również w naszym kraju. Innowacyjna formuła imprezy i atrakcyjny profil zwiedzających zachęciły do udziału producentów i dystrybutorów wyposażenia gastronomicznego, opakowań, produktów spożywczych oraz rozwiązań biznesowych, a także sieci franczyzowe barów i restauracji. Targi gościły wyłącznie branżowych odwiedzających reprezentujących głównie małą gastronomię, firmy cateringowe, sieci barów, pizzerii i restauracji. W targach easyFairs® FOOD-to-GO Kraków 2009 wzięło udział 47 wystawców z Polski i zagranicy. Targi odwiedziło 978 profesjonalnych odwiedzających.



















Format imprezy targowej zaproponowany przez easyFairs® przypadł do gustu zarówno polskim wystawcom jak i odwiedzającym. Zadecydowały o tym standardowe stoiska, kompleksowy pakiet cenowy, krótki czas przygotowania i trwania imprezy oraz przede wszystkim wyłącznie profesjonalni odwiedzający targi. Wszystko wskazuje więc na to, że pojawiła się w Polsce ciekawa i opłacalna impreza o ściśle branżowym charakterze. Następna edycja targów FOOD-to-GO już 18 i 19 maja 2010, również w Krakowie.

Zobacz całe podsumowanie

Źródło: www.easyfairs.com
Źródło: ''