Data rozpoczęcia
2015-09-02
Data zakończenia
2015-09-05
Miejsce
Ryga
Organizator
Export Group

20. edycja Międzynarodowych Targów Żywności, Napojów oraz Przetwarzania i Pakowania Żywności odbędą się 2-5 września w Centrum Wystawowym Kipsala w Rydze.

Riga Food 2015

Wydarzenie obejmie następujące sektory tematyczne:

  • Riga Food Regular Expo: ogólne produkty spożywcze – mięso, mleko, ryby, chleb, słodycze, mrożonki, świeża żywność, owoce, warzywa, żywność przetworzona, technologie. Odzież robocza. Ekologia w przemyśle spożywczym i gastronomii. 
  • Riga Food Technology And Ingredients: przetwarzanie żywności i napojów, sprzęt do produkcji, składniki, przyprawy i dodatki. Automatyka przemysłowa dla przemysłu spożywczego.
  • Riga Food Printing and Packaging Tech: pakowanie, urządzenia do pakowania, opakowania, surowce do produkcji opakowań. Etykiety, oznakowania, kody kreskowe. Maszyny drukarskie, materiały i zaopatrzenie.
  • Riga Food Specialty: Żywność funkcjonalna, produkty koszerne i halal, produkty wegetariańskie, żywność organiczna i ekologiczna. Suplementy. Składniki o zwiększonej wartości odżywczej. Ekstrakty roślinne. Produkty ziołowe. Zioła pakowane hermetycznie i sproszkowane. Witaminy i suplementy mineralne. Suplementy w diecie dla dzieci. Żywienie sportowców. Suplementy do utraty wagi, suplementy przeciw starzeniu się.
  • Gourmet Food Riga: Żywność i napoje dla koneserów i smakoszy.
  • Riga Food Drinks: Organizatorzy ogłaszają nowy sektor wystawy „Riga Food Drinks”, który obejmuje tematykę napojów wysokoprocentowych i bezalkoholowych, piwa, wina, kawy i herbaty. Planowane są międzynarodowe zawody mocnych napojów alkoholowych, ocenianych przez jury złożone z międzynarodowych ekspertów. W tym profesjonalna degustacja napojów.
  • Riga Food Catering And Retail Tech: Sprzęt i wyposażenie dla gastronomii publicznej, handlu detalicznego.
  • Riga Food Hotel Expo: Wyposażenie hotelu, meble, tkaniny, narzędzia, naczynia, projektowanie, akcesoria.
  • Riga Food Clean Expo: Środki dezynfekcyjne, środki czystości i urządzenia. Sprzęt laboratoryjny. Ekologia w przemyśle spożywczym i gastronomii. System HACCP i kontrola.
  • Riga Food Innovation: Nauka dla przemysłu spożywczego, przetwórstwa i technologii. Naukowe instytucje badawcze i edukacyjne. Próbki wynalazków.