Data rozpoczęcia
2016-12-07
Data zakończenia
2016-12-07
Miejsce
Warszawa

Tematyka spotkania: Opakowania żywności w świetle bezpieczeństwa zdrowotnego.

Seminarium

Poniżej szczegóły dotyczące wydarzenia.

 

PROGRAM:


Godz. 10.00-10.15 - Grzegorz Ganczewski, COBRO Instytut Badawczy Opakowań

  • TWORZYWA PRZYJAZNE ŚRODOWISKU

Godz. 10.15-10.40 - Konrad Nowakowski, COBRO Instytut Badawczy Opakowań

  • ZNAKI RECYKLINGU ORAZ INNE OZNACZENIA EKOLOGICZNE STOSOWANE NA OPAKOWANIACH 

Godz. 10.40-12.30 - Zofia Pogorzelska, COBRO Instytut Badawczy Opakowań

  • WYMAGANIA JAKOŚCI ZDROWOTNEJ MATERIAŁÓW I WYROBÓW, W TYM OPAKOWAŃ DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ W ŚWIETLE WYMAGAŃ PRZEPISÓW UE ORAZ POLSKIEGO USTAWODAWSTWA

- Zmiany i sprostowania wprowadzone rozporządzeniem UE nr 2016/1416

Godz. 12.30-13.00 - Przerwa na obiad

Godz. 13.00-13.30 - Zofia Pogorzelska, COBRO Instytut Badawczy Opakowań

  • BEZPIECZEŃSTWO OPAKOWAŃ PRODUKTÓW KOSMETYCZNYCH W ŚWIETLE NOWYCH PRZEPISÓW UE 

Godz. 13.30-14.30 - Joanna Siwek, SIEGWERK Poland Marki Sp. z o.o.

  • PRZEGLĄD SYSTEMÓW FARBOWYCH W RÓŻNYCH TECHNIKACH DRUKU DO PRODUKCJI OPAKOWAŃ SPOŻYWCZYCH 

Godz. 14.30-15.30 - Zofia Pogorzelska, COBRO Instytut Badawczy Opakowań

  • BADANIA MIGRACJI GLOBALNEJ I SPECYFICZNEJ WG WYMAGAŃ ROZPORZĄDZENIA (UE) NR 10/2011 i 2016/1416

- Wytyczne do rozporządzenia (UE) nr 10/2011 w zakresie badań zgodności
- Istotne informacje dotyczące zmiany warunków badań, zwłaszcza do izooktanu i 95% etanolu

Godz. 15.30 Podsumowanie i zamknięcie seminarium

 

Sprawdź terminy pozostałych spotkań