Jak działają poziome maszyny pakujące? Zobacz ich zalety

Maszyny poziome przeznaczone są do pakowania produktów płynnych i suchych. Możliwe jest pakowanie produktów w torebki płaskie, stojące (doypack), wyposażone w zamknięcia typu strunowego (zipper) oraz zakrętki, zaworki.

Komentarze: 0

Maszyny pakujące flow pack - sprawdź ich zalety

Flow-pack to całkowicie zautomatyzowana pakowaczka. W technologii tej możliwe jest pakowanie produktów z górnym lub dolnym podawaniem folii. Maszyny typu flow pack zapewniają niskie koszty, łatwość obsługi i wszechstronność zastosowania w...

Komentarze: 0

Jak działa zgrzewarka impulsowa?

Działanie zgrzewarki impulsowej polega na przepływie prądu elektrycznego przez materiał oporowy w momencie nacisku, co powoduje jego nagrzewanie. W zgrzewaniu tą metodą, elektrodą najczęściej jest taśma metalowa. Folia ułożona na taśmie...

Komentarze: 0

Zgrzewarki do folii - zobacz metody zgrzewania

Zgrzewanie to jedna z najpopularniejszych metod łączenia materiałów. Proces ten polega na uplastycznieniu i stopieniu w miejscu łączenia, wraz z dociskiem elementów łączonych bez dodatku spoiwa. Zobacz najpopularniejsze metody zgrzewania...

Komentarze: 0

Folia stretch maszynowa – jej zalety i zastosowanie

Folia stretch to wysokiej jakości folia wielowarstwowa. Jest ona niezbędnym elementem w przedsiębiorstwach działających w różnych gałęziach przemysłu. Zobacz dlaczego jest taka popularna!

Komentarze: 0

Produkcja folii stretch – na czym polega?

Folia stretch jest najbardziej znanym i powszechnie używanym materiałem do pakowania. Istnieją dwa sposoby jej wytwarzania – metoda rozdmuchu oraz metoda wlewu maszynowego. Dowiedz się więcej o produkcji folii stretch.

Komentarze: 0

Zalety transportu próżniowego materiałów sypkich

Próżniowe pakowanie produktów to nadal jedna z najpopularniejszych metod zabezpieczania towarów. Niełatwym zadaniem jest próba zapakowania materiałów sypkich. Zobacz jak działają urządzenia do transportu próżniowego materiałów sypkich.

Komentarze: 0

Bezpieczne technologie pakowania żywności

Najbardziej naturalną metodą wydłużenia okresu przydatności do spożycia produktów jest pakowanie w atmosferze modyfikowanej, czyli w skrócie MAP. Zobacz dostępne technologie pakowania żywności.

Komentarze: 0