Bezpieczne technologie pakowania żywności

Najbardziej naturalną metodą wydłużenia okresu przydatności do spożycia produktów jest pakowanie w atmosferze modyfikowanej, czyli w skrócie MAP. Zobacz dostępne technologie pakowania żywności.

Komentarze: 0

Pakowanie próżniowe – na czym polega?

Pakowanie próżniowe jest bardzo popularną metodą zabezpieczania produktów przed utratą wartości. Obecnie można nawet powiedzieć, że pakowanie w atmosferze modyfikowanej króluje nad innymi, nowymi i mniej znanymi technologiami.

Komentarze: 0

Co to jest banderolowanie?

Pakowanie produktów to złożony proces. W zależności od towarów i ich zastosowania należy dobrać odpowiednią metodę oraz opakowanie. Postaw na wydajność i ekologię z technologią banderolowania.

Komentarze: 0

Innowacyjne plastomery od BOPS

Koattro KT AR i Koattro KT MR to nowa rodzina plastomerów w ofercie Basell Orlen Polyolefins Sprzedaż Sp. z o.o. Innowacyjna oferta skierowana jest do polskich przetwórców poliolefin.

Komentarze: 0

Nowe rozwiązanie od Storopack

Producent opakowań ochronnych, Storopack wprowadza na rynek nową maszynę, która wytwarza wypełniacze do ochrony towarów w małych i średnich opakowaniach - PAPERplus®.

Komentarze: 0

Innowacje do Ishida minimalizują odpady żywnościowe

Ishida Europe wprowadza na rynek zupełnie nowy wykrywacz nieszczelności. Rewolucyjny produkt ma pomóc producentom żywności zminimalizować psucie się produktów w opakowaniach detalicznych.

Komentarze: 0

Oszczędne uszczelniacze Tray na targach PPMA 2015

Podczas tegorocznych targów firma Packaging Automation Ltd zaprezentuje całkowicie elastyczne elementy tac przeznaczone do uszczelniania folii, taśm lub pokryw z tworzyw sztucznych.

Komentarze: 0