Podczas uroczystości rozdania dyplomów na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie przedstawiciele Tetra Pak wręczyli nagrodę dla najzdolniejszego absolwenta. Firma od lat stara się promować wysiłki studentów i naukowców działających w zakresie żywności i jej przetwarzania.

Tetra Pak wspiera wybitnych absolwentów

Tetra Pak ufundowała nagrodę o wartości 5 tys. euro. Zwyciężczyni – Barbara Kula jest absolwentką Wydziału Nauki o Żywności UWM na specjalizacji Technologii Mleczarskiej. Podczas studiów zajmowała się tematyką żywności funkcjonalnej. Obecnie pracuje w jednej z wiodących firm mleczarskich w regionie na stanowisku serowara.

Tetra Pak od 18 lat nagradza wysiłki najzdolniejszych absolwentów oraz stara się wspierać tych, którzy stawiają czoła wyzwaniom przyszłości. Uniwersytet Warmińsko-Mazurski uchodzi za prawdziwą kuźnię talentów dla polskiego sektora spożywczego. Tetra Pak chętnie wspiera inicjatywy, które dają szansę na rozwój pozwalający efektywnie przetwarzać żywność.