Data rozpoczęcia
2018-11-06
Data zakończenia
2018-11-06
Miejsce
Warszawa

IFS Office Central & Eastern Europe zaprasza na V Jubileuszowy Kongres Bezpieczeństwa Żywności w dniu 6 listopada 2018 r. w Centrum Konferencyjnym POLIN w Muzeum Historii Żydów Polskich w Warszawie.

V Jubileuszowy Kongres Bezpieczeństwa Żywności 2018

Tematem przewodnim Kongresu będzie jakość i bezpieczeństwo żywności. W ramach wydarzenia odbędzie się również wystawa produktów innowacyjnych.

Centrum Konferencyjne POLIN na terenie Muzeum Historii Żydów Polskich w Warszawie

Centrum Konferencyjne POLIN na terenie Muzeum Historii Żydów Polskich w Warszawie

 

Wybrane tematy Kongresu:

 

SESJA PLENARNA

  • Jak standard IFS pomaga w rozwoju ponad 22 tys. firm w 104 krajach?
    Stephan Tromp, IFS Managing Director, Biuro IFS w Berlinie
  • EIT Food - Unijny Program prac nad innowacjami w żywności.
    Krzysztof Pawiński, Prezes Maspex Sp. z o.o.
  • Jak zbudować markę o wartości 1685,9 mln zł? 
    Dariusz Sapiński, Prezes największej grupy mleczarskiej w Europie Środkowo-Wschodniej, SM Mlekovita
  • Najnowszy stan techniki w zakresie wykrywania zafałszowań żywności. 
    Anna Bugajewska, Dyrektor Naukowo-Techniczny, Merieux NutriSciences Polska
  • Zagrożenia bezpieczeństwa żywności wynikające z obecności Listeria monocytogenes. Fakty i mity.
    Lek. wet. Antoni Gibowicz - Pełnomocnik Zarządu do spraw Systemu Zapewnienia Jakości - Sokołów S.A.
  • Panel dyskusyjny "Rola systemów zapewnienia jakości w budowaniu wartości marki".
    Moderator: Barbara Kowalska - Dyrektor Działu Jakości i Zrównoważonego Rozwoju Carrefour z udziałem przedstawicieli wielu firm.

 

PRODUKCJA PIERWOTNA

  • Problemy zapewnienia jakości w imporcie i eksporcie owoców i warzyw.
    Andrzej Chodkowski, Główny Inspektor Ochrony Roślin i Nasiennictwa, PIOR i N
  • "Znaczenie badań laboratoryjnych w zapewnieniu jakości produktów świeżych".
    Dr Bartosz Koźniewski, JARS Sp. z o.o.

 

OPAKOWANIA

  • Wykorzystanie surowców pochodzących z recyklingu w produkcji opakowań stosowanych w przemyśle spożywczym.
    Dr Anita Frydrych, Marcato Sp. z o.o.
  • „Jak wydrukować bezpieczne opakowanie na żywność - wszystko, co wiemy o migracji".
    Beata Biesiadecka National Sales Manager, ZELLER+GMELIN Sp. z o.o.

 

CERTYFIKACJA

  • Nowości w IFS.
    Nevin Ruhle, IFS Director Market Development, Biuro IFS w Berlinie
  • Programy certyfikacji IFS jako narzędzie wspierające cały łańcuch spożywczy.
    Marek Marzec, Dyrektor Biura IFS Office Central & Eastern Europe

 

LOGISTYKA

  • Innowacyjne rozwiązania w znakowaniu produktów.
    Sebastian Bownik, Dyrektor Techniczno-Handlowy Logopak East
  • Innowacyjne rozwiązania w zarządzaniu łańcuchem dostaw zgodnie z koncepcją Short Supply Chain.
    Christian Jochum, Austrian Chamber of Agriculture
  • Współpraca i integracja w łańcuchach dostaw.
    Dr hab. Sebastian Jarzębowski, SGGW w Warszawie

 

DIETETYKA

  • Dietetyk, jako wymagający klient branży spożywczej, czyli o tym jak dietetycy widzą produkty spożywcze i jak najskuteczniej dotrzeć do tej grupy odbiorców z ofertą.
    Dr Justyna Bylinowska, Redaktor naczelna portalu dla dietetyków - Dietetycy.org.pl
  • Panel dyskusyjny: "Podążanie za nowymi potrzebami polskich konsumentów, problemy sprzedaży produktów prozdrowotnych w placówkach handlowych".
    Przedstawiciele wybranych sieci handlowych.

 

Na te i na inne pytania odpowiedzą fachowcy, eksperci, właściciele firm, przedstawiciele kadry zarządzającej, ekonomiści, a przede wszystkim Ci, dla których branża spożywcza jest ważnym sektorem i kołem napędowym polskiej gospodarki. 

Zobacz szczegółowy program.

 

V Kongres Bezpieczeństwa Żywności 2018

 

V Kongres Bezpieczeństwa Żywności 2018

 

V Kongres Bezpieczeństwa Żywności 2018

 

Dowiedz się więcej o Kongresie

 

Główny organizator: 

IFS

Aleksandra Tokarz 
mail: ifs-poland@ifs-certification.com
tel: +48 722 222 928

Marek Marzec
mail: marzec@ifs-certification.com
tel: +48 601 957 701