Rozwiń nawigację
Strefa marek
Zaloguj się
Reklama
Firmy
Producent
Dystrybutor
Serwis
Projektant
Hurtownia
Skup
Usługa
News
Maszyny i Technologie
Aktualności
Wydarzenia
Projektowanie
Prawo
Recykling
Katalogi i cenniki
Ogłoszenia
Kupno
Sprzedaż
Wynajem
Praca
Forum
Dodaj
Firmę
Ogłoszenie
Ofertę pracy
Strona główna
Forum
Problemy techniczne i technologiczne
Opinia dot. maszyn do produkcji kartonów
Dodawanie odpowiedzi
Dodawanie odpowiedzi
Dodaj zdjęcia
Błędny format pliku
Dodaj załączniki
Błędny format pliku
Temat:
Nick:
Treść
[quote]Mam sloter z krymy do produkcji pudeł klapowych i jestem bardzo zadowolony. Pracuję na nim już dwa lata i na razie nic się nie dzieje. Wydajność 3000 szt na godz więc dla moich potrzeb jest aż nad to. Marcin ma na myśli pewnie wykrawarkę walcową - to taka technologia produkcji - cudów nie ma czy walcówka krymy czy innej firmy tempo pracy jest takie same. Jeżeli chodzi o mnie to Piotr ja Ci polecam maszyny krymy - no chyba że jesteś z okolic Mielca to kup jakąś chińszczyznę ;). Adres dla Wiesława: www.kryma.pl . Co do maszyn włoskich i niemieckich to się zgadam z Marcinem - są to dobre konstrukcje. Natomiast problem polega na tym że to trochę tak jak z samochodami nikt się nie pozbywa sprawnego auta i zawsze trzeba coś naprawić/wymienić. Jest tylko taka różnica między samochodem, a maszyną do produkcji opakowań, że do samochodów części są ogólnie dostępne, a do maszyn nie. Tu też nie ma cudów wszystko się złużywa z czasem. Moja rada kupić coś nowego albo nie starszego niż dwa lata. Co do opinii Adama to: nie kupujcie chińszczyzny bo ona nie działa. Kupiłem automat sztancujący (co prawda nie ze strony podanej powyżej - tylko sam sprowadziłem), nie byłem zadowolony - nikt nie chce tego naprawiać, a tym bardziej poprawiać. Większość firm zajmuje się tylko sprowadzaniem maszyn i nie zna się na ich obsłudze ani naprawie.[/quote]
Dodaj
Zapisz się do Newslettera za darmo!
Close
Close