Nowe technologie z mikrofalówki
Producenci przetworzonej żywności wspólnie z dostawcami półproduktów i opakowań cały czas próbują zaspokoić wymagania klientów. Konsumenci oczekują aby potrawy, gotowe do spożycia tylko po odgrzaniu w mikrofalówce miały idealny smak i konsystencję. W celu osiągnięcia takich efektów są wprowadzane nowe technologie produkcji żywności i opakowań.

Eggology’s On-the-Go 100% Egg Whites
Białko Jaj bez żadnych dodatków, sprzedawane przez firmę Eggology w plastikowym kubku jest gotowe po: wstrząśnięciu, odbezpieczeniu wieczka i podgrzaniu w mikrofalówce przez 95 sekund. Podczas gotowania białko zwiększa swoją objętość i podnosi wieczko.

Kraft Foods’ DiGiorno Microwave Rusing Crust Pizza
Dostarczana przez Kraft Food Pizza DiGiorno, pakowana jest na specjalną tackę z przypiekającym pierścieniem nad odkrytym ciastem. Podczas podgrzewania w mikrofalówce pierścień przyrumienia odkryte ciasto(które rośnie) i pomaga zapobiec rozmoknięciu czy wysuszeniu skórki.

Pillsbury Microwave Biscuits and Dinner Rolls
W wyrobach firmy General Mills to opatentowany skład ciasta, a nie opakowanie powoduje, że pozostają one miękkie po podgrzaniu w mikrofalówce. Zamrożone produkty podgrzewa się najwyżej 25 sekund.

Ore-Ida Extra Crispy Easy Fries
Firma H.J. Heinz Co. używa specjalnej technologii pakowania, która pomaga w uzyskaniu zarumienionych frytek po 4 minutach podgrzewania w mikrofalówce.
Źródło: ''
Komentarze
Kobitke do mikrofali
zimne kobiety na 4 min do mikrofali to dopiero by było coś