Opakowanie barierowe do żywności
Doświadczenie RPC Barrier Containers France pomogło wiodącemu francuskiemu producentowi żywności, firmie William Saurin, wprowadzić na rynek serie pasztetów niechłodzonych pod znaną marką tej firmy.

Istotne jest, aby jednoporcjowe miseczki były w stanie wytrzymać proces sterylizacji, a także zachować wysoka jakość produktu na półce. William Saurin zlecił zakładom RPC Barrier Containers France zadanie zrealizowania koncepcji Portions.
Miseczki o pojemności 60 cm3 są termoformowane z białego PP/EVOH/PP w RPC Bouxwiller na automatycznej linii produkcyjnej. Po napełnieniu miseczki są zamykane folia aluminiowa i pakowane w zewnętrzny karton z nadrukiem.
Produkowana przez William Saurin seria Portions w czteroporcjowych opakowaniach kartonowych została z powodzeniem wprowadzona do sprzedaży w największych francuskich supermarketach, takich jak Carrefour, Casino, Leclerc i Auchan. Seria obejmuje cztery smaki: drobiowy z oliwkami, drobiowy z pomidorami, pasztet z wątróbek i wiejski.
Źródło:
