Seminarium "BEZPIECZEŃSTWO ZDROWOTNE OPAKOWAŃ ŻYWNOŚCI"
- Data rozpoczęcia
- 2016-12-07
- Data zakończenia
- 2016-12-07
- Miejsce
- Warszawa
Tematyka spotkania: Opakowania żywności w świetle bezpieczeństwa zdrowotnego.

Poniżej szczegóły dotyczące wydarzenia.
PROGRAM:
Godz. 10.00-10.15 - Grzegorz Ganczewski, COBRO Instytut Badawczy Opakowań
- TWORZYWA PRZYJAZNE ŚRODOWISKU
Godz. 10.15-10.40 - Konrad Nowakowski, COBRO Instytut Badawczy Opakowań
- ZNAKI RECYKLINGU ORAZ INNE OZNACZENIA EKOLOGICZNE STOSOWANE NA OPAKOWANIACH
Godz. 10.40-12.30 - Zofia Pogorzelska, COBRO Instytut Badawczy Opakowań
- WYMAGANIA JAKOŚCI ZDROWOTNEJ MATERIAŁÓW I WYROBÓW, W TYM OPAKOWAŃ DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ W ŚWIETLE WYMAGAŃ PRZEPISÓW UE ORAZ POLSKIEGO USTAWODAWSTWA
- Zmiany i sprostowania wprowadzone rozporządzeniem UE nr 2016/1416
Godz. 12.30-13.00 - Przerwa na obiad
Godz. 13.00-13.30 - Zofia Pogorzelska, COBRO Instytut Badawczy Opakowań
- BEZPIECZEŃSTWO OPAKOWAŃ PRODUKTÓW KOSMETYCZNYCH W ŚWIETLE NOWYCH PRZEPISÓW UE
Godz. 13.30-14.30 - Joanna Siwek, SIEGWERK Poland Marki Sp. z o.o.
- PRZEGLĄD SYSTEMÓW FARBOWYCH W RÓŻNYCH TECHNIKACH DRUKU DO PRODUKCJI OPAKOWAŃ SPOŻYWCZYCH
Godz. 14.30-15.30 - Zofia Pogorzelska, COBRO Instytut Badawczy Opakowań
- BADANIA MIGRACJI GLOBALNEJ I SPECYFICZNEJ WG WYMAGAŃ ROZPORZĄDZENIA (UE) NR 10/2011 i 2016/1416
- Wytyczne do rozporządzenia (UE) nr 10/2011 w zakresie badań zgodności
- Istotne informacje dotyczące zmiany warunków badań, zwłaszcza do izooktanu i 95% etanolu
Godz. 15.30 Podsumowanie i zamknięcie seminarium