Rozwiń nawigację
Strefa marek
Zaloguj się
Reklama
Firmy
Producent
Dystrybutor
Serwis
Projektant
Hurtownia
Skup
Usługa
News
Maszyny i Technologie
Aktualności
Wydarzenia
Projektowanie
Prawo
Recykling
Katalogi i cenniki
Ogłoszenia
Kupno
Sprzedaż
Wynajem
Stany magazynowe
Praca
Forum
Dodaj
Firmę
Ogłoszenie
Ofertę pracy
Strona główna
Forum
Opinie, dyskusje, polemiki
opłacalność produkcji opakowań kartonowych
Dodawanie odpowiedzi
Dodawanie odpowiedzi
Dodaj zdjęcia
Błędny format pliku
Dodaj załączniki
Błędny format pliku
Temat:
Nick:
Treść
[quote]Witam serdecznie mam podobny problem jak wszyscy tutaj . Chciałem zapytać o opłacalność produkcji kartonów , jakiś czas temu wujek zaproponował mi otwarcie firmy z kartonami ponieważ ma firmę która zajmuje się wytwarzaniem kominków dachowych z plastiku i metalu rocznie sprzedaje około 400 tyś sztuk czyli potrzebuje tyle samo kartonów bo pakuje każdy kominek do osobnego kartonu , teraz na każdym kartonie jest nadruk z logiem firmy . Chciałem zapytać czy jest opłacalne na początek otwieranie działalności z takim zbytem i jakie konkretnie maszyny bym potrzebował , co nieco się orientuje bo już trochę siedzę w temacie ale szukam kogoś kto się na tym zna. Chciał bym na początku założyć firmę jak najniższym kosztem a potem się rozwijać , wujek ma w firmie od której teraz zakupuje kartony wykrojniki do sztanctygli więc z wykrojnikami nie będzie chyba problemu . Aktualnie pracuje na maszynach sztancujących etykiety więc jakieś pojęcie o sztancowaniu mam ;) Pozdrawiam serdecznie i proszę o odpowiedź .[/quote]
Dodaj
Zapisz się do Newslettera za darmo!
Close
Close