FOOD-to-GO 2016
- Data rozpoczęcia
- 2016-02-03
- Data zakończenia
- 2016-02-04
- Miejsce
- Gdańsk
- Organizator
- Targi w Krakowie Sp. z o.o.
VI Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii odbędą się 3-4 lutego 2016 roku w Gdańsku. To jedno z najważniejszych spotkań przedstawicieli branży HoReCa w północnej Polsce.

03-04 lutego 2016 Gdańsk
Miejsce targów:Centrum Wystawienniczo - Kongresowe AMBER EXPOul. Żaglowa 11, 80-560 Gdańsk
Organizator: Targi w Krakowie Sp. z o.o.
Targi FOOD-to-GO to świeże spojrzenie na branżę gastronomiczną. Organizatorem jest firma Targi w Krakowie Sp. z o.o. Ze względu na dynamiczne zmiany w branży gastronomicznej, gdzie stylem życia staje się zdrowe i świadome odżywanie, innowacyjne są niezbędne. Już od sześciu lat Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO gromadzą zainteresowanych restauratorów, hotelarzy, cukierników oraz piekarzy z województwa pomorskiego. Wśród stref znajdziemy:
- Strefa Prezentacji i Warsztatów
- Strefa Inteligentna Restauracja - nowość
- Strefa Deserowe Inspiracje
- Strefa Bezglutenowa
Wystawcy to producenci i dystrybutorzy posiadający w swojej ofercie:
- Wyposażenie zaplecza kuchennego,
- Wyposażenie punktów gastronomicznych,
- Maszyny do lodów i bitej śmietany,
- Dodatki i mieszanki cukiernicze, desery,
- Sprzęt i akcesoria do parzenia i serwowania kawy, herbaty i czekolady,
- Artykuły i półprodukty spożywcze,
- Dania gotowe i napoje,
- Dodatki do dań,
- Urządzenia gastronomiczne, urządzenia wędzarnicze, urządzenia wentylacyjne, technikę grzewczą i chłodniczą,
- Maszyny pakujące, opakowania, etykiety,
- Rozwiązania informatyczne, organizacyjne, marketingowe, doradztwo,
- Systemy dystrybucji przekąsek i napojów,
- Systemy i rozwiązania cateringowe,
- Środki higieny, systemy utrzymania czystości,
- Mobilną gastronomię,
- Produkty bezglutenowe,
- Inteligentne urządzenia dla gastronomii,
- Innowacyjne rozwiązania IT dla gastronomii.