V Jubileuszowy Kongres Bezpieczeństwa Żywności 2018
- Data rozpoczęcia
- 2018-11-06
- Data zakończenia
- 2018-11-06
- Miejsce
- Warszawa
IFS Office Central & Eastern Europe zaprasza na V Jubileuszowy Kongres Bezpieczeństwa Żywności w dniu 6 listopada 2018 r. w Centrum Konferencyjnym POLIN w Muzeum Historii Żydów Polskich w Warszawie.

Tematem przewodnim Kongresu będzie jakość i bezpieczeństwo żywności. W ramach wydarzenia odbędzie się również wystawa produktów innowacyjnych.
Centrum Konferencyjne POLIN na terenie Muzeum Historii Żydów Polskich w Warszawie
Wybrane tematy Kongresu:
SESJA PLENARNA
- Jak standard IFS pomaga w rozwoju ponad 22 tys. firm w 104 krajach?
Stephan Tromp, IFS Managing Director, Biuro IFS w Berlinie
- EIT Food - Unijny Program prac nad innowacjami w żywności.
Krzysztof Pawiński, Prezes Maspex Sp. z o.o.
- Jak zbudować markę o wartości 1685,9 mln zł?
Dariusz Sapiński, Prezes największej grupy mleczarskiej w Europie Środkowo-Wschodniej, SM Mlekovita
- Najnowszy stan techniki w zakresie wykrywania zafałszowań żywności.
Anna Bugajewska, Dyrektor Naukowo-Techniczny, Merieux NutriSciences Polska
- Zagrożenia bezpieczeństwa żywności wynikające z obecności Listeria monocytogenes. Fakty i mity.
Lek. wet. Antoni Gibowicz - Pełnomocnik Zarządu do spraw Systemu Zapewnienia Jakości - Sokołów S.A.
- Panel dyskusyjny "Rola systemów zapewnienia jakości w budowaniu wartości marki".
Moderator: Barbara Kowalska - Dyrektor Działu Jakości i Zrównoważonego Rozwoju Carrefour z udziałem przedstawicieli wielu firm.
PRODUKCJA PIERWOTNA
- Problemy zapewnienia jakości w imporcie i eksporcie owoców i warzyw.
Andrzej Chodkowski, Główny Inspektor Ochrony Roślin i Nasiennictwa, PIOR i N
- "Znaczenie badań laboratoryjnych w zapewnieniu jakości produktów świeżych".
Dr Bartosz Koźniewski, JARS Sp. z o.o.
OPAKOWANIA
- Wykorzystanie surowców pochodzących z recyklingu w produkcji opakowań stosowanych w przemyśle spożywczym.
Dr Anita Frydrych, Marcato Sp. z o.o.
- „Jak wydrukować bezpieczne opakowanie na żywność - wszystko, co wiemy o migracji".
Beata Biesiadecka National Sales Manager, ZELLER+GMELIN Sp. z o.o.
CERTYFIKACJA
- Nowości w IFS.
Nevin Ruhle, IFS Director Market Development, Biuro IFS w Berlinie
- Programy certyfikacji IFS jako narzędzie wspierające cały łańcuch spożywczy.
Marek Marzec, Dyrektor Biura IFS Office Central & Eastern Europe
LOGISTYKA
- Innowacyjne rozwiązania w znakowaniu produktów.
Sebastian Bownik, Dyrektor Techniczno-Handlowy Logopak East
- Innowacyjne rozwiązania w zarządzaniu łańcuchem dostaw zgodnie z koncepcją Short Supply Chain.
Christian Jochum, Austrian Chamber of Agriculture
- Współpraca i integracja w łańcuchach dostaw.
Dr hab. Sebastian Jarzębowski, SGGW w Warszawie
DIETETYKA
- Dietetyk, jako wymagający klient branży spożywczej, czyli o tym jak dietetycy widzą produkty spożywcze i jak najskuteczniej dotrzeć do tej grupy odbiorców z ofertą.
Dr Justyna Bylinowska, Redaktor naczelna portalu dla dietetyków - Dietetycy.org.pl
- Panel dyskusyjny: "Podążanie za nowymi potrzebami polskich konsumentów, problemy sprzedaży produktów prozdrowotnych w placówkach handlowych".
Przedstawiciele wybranych sieci handlowych.
Na te i na inne pytania odpowiedzą fachowcy, eksperci, właściciele firm, przedstawiciele kadry zarządzającej, ekonomiści, a przede wszystkim Ci, dla których branża spożywcza jest ważnym sektorem i kołem napędowym polskiej gospodarki.
Zobacz szczegółowy program.
|
|
![]() |
Dowiedz się więcej o Kongresie
Główny organizator:
Aleksandra Tokarz
mail: ifs-poland@ifs-certification.com
tel: +48 722 222 928
Marek Marzec
mail: marzec@ifs-certification.com
tel: +48 601 957 701