IV Kongres Bezpieczeństwa Żywności 2017
- Data rozpoczęcia
- 2017-10-11
- Data zakończenia
- 2017-10-11
- Miejsce
- Warszawa
Organizatorzy IFS Office Central & Eastern Europe, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, międzynarodowa organizacja logistyczna CSCMP oraz Biuro Promocji Jakości serdecznie zapraszają na IV edycję Kongresu Bezpieczeństwa Żywności „Jakość i bezpieczeństwo żywności oraz wykorzystanie innowacyjnych rozwiązań źródłem sukcesu w biznesie.” Kongres odbędzie się 11 października 2017 roku w Centrum Konferencyjnym Polin w Muzeum Historii Żydów Polskich w Warszawie. Wydarzenie stanowi platformę wymiany wiedzy i doświadczeń w zakresie bezpieczeństwa żywności, nowych technologii, dostępu do rynku, bezpieczeństwa biznesu oraz globalnej logistyki.

Uczestnikami Kongresu Bezpieczeństwa Żywności będą m.in. przedstawiciele prasy fachowej, przedstawiciele producentów produktów spożywczych, sieci handlowych, firm handlowych i logistycznych.
Eksperci biorący udział w Kongresie Bezpieczeństwa Żywności będą mieli okazję porozmawiać m.in. na tematy związane z najnowszymi regulacjami prawnymi oraz aktualnym stanem reorganizacji urzędowej kontroli żywności w Polsce; rolą nowoczesnej logistyki w łańcuchu dostaw, szczególnie świeżej żywności na dalekie rynki; wykrywalnością zafałszowań żywności; szansą i zagrożeniami związanymi z umową CETA; unikalnymi innowacyjnymi rozwiązaniami w produkcji pomidorów pod osłonami; doborem opakowań w zależności od produktów i warunków transportu; produkcją świeżych owoców i warzyw spełniających wymogi odbiorców na rynkach światowych.
Zaproszenie oraz program Kongresu do pobrania TUTAJ
W ramach wydarzeń towarzyszących Kongresowi w Foyer Centrum Konferencyjnego odbędzie się wystawa innowacyjnych technologii, produktów, opakowań i rozwiązań logistycznych. Celem wystawy jest zapoznanie uczestników Kongresu z osiągnięciami poszczególnych wystawców.
Partnerami merytorycznymi debat są m.in. organizacje: Polska Federacja Producentów Żywności, Polska Organizacja Handlu i Dystrybucji, Związek Sadowników RP, Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków KUPS, Agencja Rynku Rolnego, Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego, Krajowa Rada Drobiarstwa, Agencja Rozwoju Mazowsza S.A, Polska Izba Opakowań, Polsko-Chińska Izba Gospodarcza, Krajowa Izba Gospoidarcza Przemysłu Spożywczego i Opakowań, Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego, Rada Rozwoju Handlu Hongkongu (HKTDC).
Portal opakowania.com.pl dołączył w tegorocznej edycji do grona partnerów medialnych Kongresu Bezpieczeństwa Żywności. Tym samym zapraszamy Państwa do udziału w wydarzeniu, które odbędzie się w Warszawie 11 października 2017 r. pod hasłem „Jakość i bezpieczeństwo żywności oraz wykorzystanie innowacyjnych rozwiązań źródłem sukcesu w biznesie".
Aby wziąć udział w wydarzeniu należy dokonać REJESTRACJI
Aby zostać wystawcą należy wypełnić FORMULARZ
Więcej informacji na temat kongresu i wystawy udziela:
Aleksandra Tokarz
IFS Central & Eastern Europe Office
ul. Serwituty 25, 02-233 Warszawa
tel. 722 222 928
e-mail: ifs-poland@ifs-certification.com