Projektowanie produktu w Silgan Dispensing

Badania pokazują, że ponad 90 procent decyzji o zakupie konkretnego produktu opiera się na emocjach. Ważne jest, aby produkt odzwierciedlał wizerunek i wartości marki, a jednocześnie wzbudzał zainteresowanie konsumentów - szczególnie gdy...

Komentarze: 0

Świąteczne życzenia dla branży opakowań!

Wśród tradycji świątecznych jest też ta branżowa - przesyłanie na portal opakowania.com.pl kartek i życzeń. Poniżej prezentujemy przesłane nam w tym roku, życząc przy okazji rodzinnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, a także...

Komentarze: 0

OrganikAgro Foods usprawnia procesy naważania i kontroli jakości

Odpowiednia technologia ważenia i kontroli produktów promieniami rentgenowskimi niezwykle pomaga przy zwiększeniu wydajności procesu produkcji, a tym samym zyskaniu przewagi konkurencyjnej. Kluczowa jest precyzja i niezawodność, którą...

Komentarze: 0

Milbor PMC - Nowe formaty pakowania owoców i warzyw

W ostatnim czasie wzrasta świadomość producentów, co do skutków wykorzystywania jednorazowych opakowań wykonanych z plastiku i innych nienadających się do recyklingu tworzyw sztucznych. Konsumenci coraz częściej sięgają po produkty...

Komentarze: 0

Spryskiwacz TS800 z certyfikatem Made for Recycling

Spryskiwacz TS800 firmy Silgan Dispensing został wyróżniony przez niemiecką firmę zajmującą się recyklingiem i gospodarką odpadami Interseroh certyfikatem „Made for Recycling”.

Komentarze: 0

Darmowe warsztaty networkingowe w Łodzi

Polsko-Niemiecka Izba Przemysłowo-Handlowa (AHK Polska) wspólnie z Santander Bank Polska organizują 28 listopada w Łodzi spotkanie networkingowe, które zostanie połączone z warsztatami i prezentacją raportu "Rewolucja opakowań. Polscy...

Komentarze: 0

Listopad miesiącem nowoczesnych technologii pakowania i ważenia

Zrównoważony przemysł w przemyśle opakowań, biotworzywa i biokompozyty jako alternatywa dla konwencjonalnych tworzyw sztucznych oraz digitalizacja procesów w sektorze opakowań – to główne tematy, które poruszone zostaną podczas...

Komentarze: 0