Najnowsza maszyna: Cryovac® VM15

Nowa pakowarka próżniowa przeznaczona do pakowania gotowanych szynek w aluminiowych foremkach Cryovac® VM15 to jednokomorowa pół-automatyczna pakowarka próżniowa przeznaczona do pakowania szynek w worki termokurczliwe Cryovac® do zastosowań...

Komentarze: 0

Produkcja przemysłowa w lutym wzrosła o 4,0% w całej UE

Produkcja przemysłowa wzrosła w lutym 2007 roku średnio o 4,0% r/r w 27 krajach Unii Europejskiej (UE), podał unijny urząd statystyczny Eurostat w piątek. Według danych urzędu, produkcja w krajach należących do strefy euro zwiększyła...

Komentarze: 0

Czym jest tzw "czysta produkcja" opakowań?

W okresie ostatnich 30 lat praktyczne wykorzystanie działalności badawczej doprowadziło do powstania nowej specjalności – "inżynierii środowiska". Wychodzi ona naprzeciw rosnącym potrzebom społecznym poprawy pogarszającego się stanu...

Komentarze: 0

Grupa Kęty - nowy zakład produkcyjny w Tychach

Pod koniec stycznia Grupa Kęty uruchomiła kolejny nowoczesny zakład mieszczący się na terenie spółki Alupol w Tychach. Produkowane w nim będą opakowania w oparciu o nową technologię druku fleksograficznego.

Komentarze: 0

Produkcja profesjonalnych nakrętek

W związku z nieustannie rosnącymi wymaganiami, dotyczącymi zarówno jakości, jak i bezpieczeństwa nakrętek, niezbędne jest ogromne doświadczenie, wiedza i know-how w procesie ich produkcji. W przypadku rozlewu i pakowania substancji...

Komentarze: 4

Konkurs ART OF PACKAGING 2008 został rozstrzygnięty!

Opakowania linii brązowej słodyczy firmy Krakowski Kredens zwyciężyły w edycji konkursu ART OF PACKAGING 2008 – Professional. Z kolei Perłę wśród Opakowań w edycji ART OF PACKAGING 2008 – Debiuty zdobyło „Opakowanie na pralinki...

Komentarze: 0

ART OF PACKAGING - Perły zostały rzucone!

Opakowanie wstydliwe. Opakowanie chwilowe. Opakowanie smakowite. Na miarę. Na dłużej. Za każdym z tych haseł kryje się fragment naszego życia. Ciekawie zaprojektowane, funkcjonalne i trafnie dobrane - takie opakowania mogą liczyć na...

Komentarze: 0